Spermaliehoeve op Facebook

De omgeving

Tijdens uw verblijf op de hoeve hoeft u zich niet te vervelen:

  • op de boerderij zelf kunt u een kijkje nemen bij de vleeskoeien- en stieren. De koeien en stieren worden wekelijks aangekocht bij boeren in de Ardennen. Het ras is hoofdzakelijk het ‘Witblauw Vleesras’, bekend om zijn uitstekende vleeskwaliteit.
  • een wandeling van 6 km maken voorbij de hoeve door het weidse en idyllische polderlandschap kan met het bewegwijzerde ‘Schorapad’. De wandeling gaat door het naburige dorpje ‘Schore’, met volledig heropgebouwde kerk na een brand in 1996. Er is een speelpleintje met banken.
  • rond de hoeve is een uitgebreid netwerk aan polderweggetjes om te wandelen of te fietsen.
  • de ‘Zee’ ligt vlakbij. Nieuwpoort-stad op 7km, Nieuwpoort-bad op 9 km en Middelkerke op 10 km. Naar Middelkerke kan je helemaal via fietsweggetjes rijden. Naar Oostende is het 17 km. 
    www.middelkerke.be
    www.nieuwpoort.be

Tip voor uitstapje met kids:

’t Kakelende kippenmuseum in Keiem, op 6 km:
Boerderij met gigantisch veel dieren kleine en grote dieren, speeltuin, cafetaria
www.kakelendkippenmuseum.be

't Bakkerijmuseum in Veurne, 20 km ongeveer:

workshops mogelijk, zie http://www.bakkerijmuseum.be/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1&lang=nl

Koekjesmuseum van Destrooper in Lo, 20 km ongeveer:

http://www.destrooper.be/nl/bezoekerscentrum.aspx

 

Aanrader: Workshop "ComingWorldRememberMe"

Gedurende de vier jaar waarin de Groote Oorlog actief wordt herdacht, worden workshops georganiseerd waarin alle deelnemers samen in totaal 600.000 beeldjes zullen maken. 600.000 beeldjes voor de 600.000 oorlogsslachtoffers op Belgische bodem. 
De beeldjes worden voorzien van een individuele vorm van identificatie door middel van een ‘dog-tag’, het universele identificatiesysteem voor frontsoldaten. Deze dog-tag verwijst naar een slachtoffer op de digitale ‘Internationale Namenlijst’ die door het In Flanders Fields Museum in Ieper wordt samengesteld. Ook de naam van de maker komt op de dog-tag : verschillende nationaliteiten en generaties, de anderen en de eerderen, herenigen zich in de herdenking.
Al de gemaakte beeldjes zullen uiteindelijk deel uitmaken van een grote land art installatie gemaakt door kunstenaar Koen Vanmechelen die in de zomer van 2018 geïmplementeerd wordt op in het niemandsland rond de frontzone van Ieper.
 
Voor meer informatie over dit project en de workshops kan je terecht op volgende website: www.comingworldrememberme.be

 

 

 

 

 

© Spermaliehoeve/Comsa! | Brugsesteenweg 41 - 8433 St.-Pieterskapelle Middelkerke | Tel./Fax 051-55 50 19 | info@spermaliehoeve.be